XIX Lyhytteatterifestivaalit

pe 17. – la 18.5.2013 Ylioppilasteatterin studiossa
Teemalla HUVITUTTAAKO

Juha Hurmeen perustama festivaali on järjestetty Ylioppilasteatterissa joka kevät vuodesta 1995 alkaen. Perinnettä kunnioittaen avoimessa teatterifestivaalissa esitykset voivat olla mitä tahansa pariakrobatiasta poikkitaiteellisiin kannanottoihin. Siis mitä tahansa; suurta tai pientä, rap battlea tai nukketeatteria, tuijotusta, taikatemppuja, liikettä, mimiikkaa, hurmosta, hekumaa, kontaktia, häiritsevää, kliseetä! Esityksen ainoa rajoitus on sen kesto, joka voi vaihdella minuutista puoleen tuntiin.


Perjantai 17.5.2013

18.00-18.05 FESTAREIDEN AVAUS

18.05-18.20 The Rise and Shine of the Incredible Swingbots
Ohjaaja & koreografi: Malin Grahn
Esiintyjät: Helsinki Traditional Jazz Dance Company: Serena Chan, Anni Laanti, Oona Latto, Fiona Timantti, Elina Savolainen, Nina Ödner featuring Vesa Kuosmanen
15 min

18.25-18.29 PINTO
Esiintyjä: Veera Oksanen
4 min

18.35-18.55 Puuma ja kesäkolli
Esiintyjät: TissiTytöt
20 min

19.00-19.30 Hukka & Mama
Lauluja.
30 min

19.30-19.45 TAUKO

19.45-19.55 Ikävä tunnelma
Ohjaus, käsikirjoitus ja kuvaus: Jussi Lankoski
Esiintyjät: Essi Kosola, Niklas Riikonen, Marjukka Myllyntaus
10 min

20.00-20.10 Pirihuoraposse - kevätkiima
Kolmen naisen performanssi.
Esiintyjät: Veera Oksanen, Liila Jokelin, Maria Mäkelä
Ohjaus ja dramaturgia työryhmä
10 min

20.15-20.40 Kun kävelin kerran ulos ovesta liikuin ilmassa orgaanisesti - energeettinen tanssikoreografia
Koreografia ja tanssi: Joonas Lampi ja Laura Pietiläinen
25 min

20.45-21.15 Cilla Smith - lauluja sydämestä
Herkkä tulkitsija laulaa tekemiään kappaleita tunteella. Musiikki vie kuulijansa matkalle elämän koskettaviin ilmentymiin. Sirja Puurtinen sävellys, sanoitus, sovitus, kitara, laulu, piano
30 min

21.15-21.35 TAUKO

21.35-22.15 Hyvästi, Nikolai
Esiintyjät: Leena Aronen, Terho Aalto ja Karri Kuusela
40 min (lupa myönnetty)

22.15-22.25 TAUKO

22.25-22.35 Stand uppia
Esiintyjä: Jussi Lankoski
10 min

22.40-23.05 Maailman vahvin
"Minä olen puoliksi kasa höyheniä ja puoliksi kasa kipinöivää hiiltä."
Yhden naisen ja kitaran esitys kertoo sisimmästä ja sen suojelemisesta, matkasta televisiolta ikkunalle.
Näyttämöllä: Karoliina Niskanen
Teksti: Eira Virekoski
Ohjaus: Alma Lehmuskallio
Maailman vahvin on syntynyt näyttelijä-, dramaturgi ja ohjaajaopiskelijoiden yhteistyönä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun yleisökontaktikurssilla. Kurssin tarkoituksena on viedä teatteriesityksiä keskelle terveydenhuollon ja sosiaalityön yksiköiden sekä vankiloiden arkea. Samalla tutustutaan ˝Terveyttä kulttuurista˝ -ajatteluun ja pyritään laajentamaan valmistuvien teatteritaiteilijoiden ammattikuvaa.
25 min

23.10-23.30 Häpy
Bändi, joka suoltaa eroottista materiaalia naisten alitajunnasta.
Esiintyjät: Annika Aapalahti, Ella Lahdenmäki, Ville Muhonen, Ronja-Maaria Ojala, Kiira Sirola
20 min

Lauantai 18.5.2013

16.30-16.40 FESTAREIDEN AVAUS

16.40-16.55 Kyllä mekin saamme kukkia
Pieni monologi ihmisistä, jollaisille mielellämme eri elämänvaiheissa nauramme. Tuleekohan koskaan vaihetta, jolloin voisimme hyväksyä muut ilman sääliä, ärsyyntymättä? Voisimmeko nauraa ivaamatta - kaikella rakkaudella?
Esiintyjä: Heini Kallio
15 min

17.00-17.15 Out of the box
Voiko pahvilaatikko olla ihmisen koti? Jos voi, mitä mahdollisuuksia pahvilaatikko tarjoaa asukkaalleen? Voiko pahvilaatikkoon kutsua vieraita? Mihin oman pahvilaatikon voi pystyttää? Ja saako toisen pahvilaatikolla käydä ilman lupaa? Esitys kysyy, voiko pahvilaatikossa asuminen olla ihmisen oma valinta.
Ohjaus: Pipsa Enqvist
Esiintyjät: Roosa Lindeman ja Birgitta Mäkelä
15 min

17.20-17.35 Avaruus
Esiintyjä: Olli Teirikko
15 min

17.35-17.50 TAUKO

17.50-18.00 This season I've been mostly
& bonus
we re here for the girl

Esiintyjä: Emmi Venna
10 min

18.05-18.15 Ikävä tunnelma
Ohjaus, käsikirjoitus ja kuvaus: Jussi Lankoski
Esiintyjät: Essi Kosola, Niklas Riikonen, Marjukka Myllyntaus
10 min

18.20-18.30 Liquer blended with cinnamon and whiskey
Esiintyjät: Sari-Anne Lindstén ja Annika Laurén
10 min

18.35-18.39 Kalamiesrakkautta
Esiintyjät: Kalamiehen morsiamet
4 min

18.45-18.50 Soolo 05/13
Esitys on tanssijan itselleen tekemä soolo. Toukokuun aikana syntyneen teoksen tavoite on toimia tekijälleen liikkeellisenä päiväkirjamerkintänä, johon tallentuu jotain olennaista tai epäolennaista tästä hetkestä.
Tekijä, esiintyjä: Saara Hurme
5 min

18.50-19.05 TAUKO

19.05-19.20 Vanha Kettu feat. Rumilus
Esiintyjät: Ilmari (Vanha Kettu) Järvenpää ja Arttu (Rumilus) Saarela
15 min

19.25-19.35 Follow-up
Koreografia, tanssi ja video: Aino Ojanen
10 min

19.40-20.00 Kullion Raasut
10 min

20.00-20.15 Metsästäjän yö
Esiintyjät: Ossi Koskelainen, Joonas Lampi ja Reetta Koskinen
15 min

20.15- OPEN STAGE

Tuottajat
Essi Kosola
Ariyuki Suzuki
Sari-Anne Lindsten

suomeksi