YLIOPPILASTEATTERIN XX LYHYTTEATTERIFESTIVAALIT

IKI–AIKA–IKUINEN

Juha Hurmeen perustamat Lyhytteatterifestivaalit järjestettiin 20. kerran. Juhlavuoden kunniaksi festarit siirtyivät Ylioppilasteatterin studiosta Mustikkamaan kesänäyttämölle.

FESTARIOHJELMA pe 13.6.

16.00 FESTAREIDEN AVAUS

16:05-16:25
PIKNIK
Ohjaus: Veera Kopsala
esiintyjät: Jaakko Repola, Saara Karjalainen
Kesto: 20min.

16:30-17:00
Metsäpeura & Laine
Tekijät: Timo Metsäpeura, Juha Laine
Kesto: 30min.

17:05-17:20
Eeva, Sikri ja Geoffrey - Melodraaman äärellä
Tekijät: Jussi Lehtonen (ohjaus)
Sikri Lehko ja Geoffrey Erista (esiintyjät)
Eeva Kilpi (Teksti)
C.P.E. Bach: Sonata for flute, a minor ja Barry Cockcroft: Ku Ku (Musiikki)
Kesto: 15min.

17:25-17:55
Tang Ming - eli Lauri Tammen Kiina-potpuri!
Laurin edellisiä ja suunnittelun alla olevia kiinan- ja suomenkielisiä teatteri-, runo- ja musiikkiesityksiä.
Tekijät: Lauri Tammi
Kesto: 30min.

18:00-18.20
Omia sävellyksiä kiinaksi ja englanniksi
Tekijät: Veli-Matti Palomäki
Kesto: 20min.

18.25-18.45
The Chinese student choir “Helsinging”: Lord of the Rings
The Chinese student choir "Helsinging" is part of Chinese Students and Scholars Association (CSSA) in Helsinki University. 2-3 songs from the Ylioppilasteatteri 23rd of May 'Lord of the Rings' performance. Chinese, English and/or Finnish songs. Choir consists of over 10 Chinese students and a conductor, Mr. Jiang Miao. All welcome!
Tekijät: the Chinese student choir “Helsinging”, Mr. Jiang Miao
Kesto: 20min.

18:50-19:20
Shamanistinen aerobicvideo
Tekijä: kuvataiteilija Helena R.
Kesto 30 min.

19:25-19:45
Improryhmä Pelko13
Tekijät: Improryhmä Pelko13
Kesto: 30min.

19:50-20:00
Jathiswaram
Bharatanatyam on klassinen intialainen tanssityyli, jonka juuret juontavat noin 2 300 vuotta vanhan esittävää taidetta käsittelevän kirjan,Bharata Natya Shastran, periaatteisiin. Temppelitanssin nykymuoto on kuitenkin vain n. 200 vuotta vanha. Bharatanatyam yhdistelee tarinankerrontaa sekä teknistä tanssia ja koostuu lyhyistä kappaleista, items, joita esitetään jumalien kunniaksi. Jathiswaram ei sisällä tarinankerrontaa, vaan esittelee tanssijan teknistä osaamista vahvan rytmin ja linjakkaiden liikkeiden avulla.
Esiintyjä: Freia Stenbäck
Opettaja: B.K. Shafeek Udeen
Klassinen koreografia (tekijä tuntematon)
Kesto: 8 min.

20:05-20:40
Rasvainen tiistai
Ohjaaja & käsikirjoitus: Rauli Ylitalo
Kuvaus, valaisu, kuvan jälkikäsittely & värimäärittely: Anssi Korhonen
Äänisuunnittelu & foley-artisti: Simo Orpana
Kenttä-äänitys: Lars Eikind
Musiikki: Lars Eikind & Jussi Huhtala
Leikkaus: VIlle Sivonen
Lavastus & puvustus: Rauli Ylitalo & Mikko Ryytty
Maskeeraus: Päivi Pekkala
Kuvausassistentti: Pasi Pasanen
Stunt-koordinaattori: Perttu Pihlaja
Tiedotus: Toni Myllykoski & Rauli Ylitalo
Tuotanto: Anssi Korhonen & Rauli Ylitalo
Kesto: 28min ja 5min alustus

20:45-21:05
Kevyt Olo
Tekijät: Kevyt Olo
Kesto: 20 min

21:10-21:20
ROMEO vs JULIA - Tanssillinen heijastuma
Tekijät: Lahden kansanopiston Teatterikoulutus I 2013 - 2014
Kesto: 10min.

21:30-22:00
Uskoit kaiken, Susanna
Uskoit kaiken, Susanna on helsinkiläinen yhtye, joka soittaa lämmintä proge-poppia folk-vivahteilla. Yhtyeen laulaja-lauluntekijä Susanna Hyvärinen saa inspiraationsa ohikulkijoiden salaisuuksista, vieraiden kahvipöytäkeskusteluista ja omasta elämästään. Lauluja kumpuaa niin kesärakkaudesta, marraskuun pimeydestä kuin Ullanlinnan prinsessoistakin. Taitavat muusikot herättävät tarinat eloon. Pianon takaa ja taustalaulajana toimii Tiina Mäki, viulusooloista vastaa Elias Riipinen, cajonista ja rytmistä Topi Patjas, bassokuvioista Sirpa Riuttala ja kitarasta Petteri Kontio.
Laulaja-lauluntekijä: Susanna Hyvärinen
Piano/taustalaulu: Tiina Mäki
Viulu: Elias Riipinen
Cajon/taustalaulu: Topi Patjas
Basso/taustalaulu: Sirpa Riuttala
Kitara: Petteri Kontio
Kesto: 30min.

22:10-22:20
Jos unohdetaan porno
Tekijät: Annika Laurén ja Hanna Heino
Kesto: 10min.

22:25-22:35
Dances about everyday: Always eating the other pair!
Tekijät: Laura Humppila (Konsepti, Ohjaus ja Tanssi), Tuukka Rantanen (Esiintyjä, Musiikki).
Kesto: 8min.

22:40-23:05
Emman ja Eskon huonoa runonlausuntaa
Esiintyjät: Emma Mattila ja Esko Korpelainen
Kesto: 25min.

23:10-23:25
Who Can Tell. The 2014 limited edition.
Tekijät: Vili Orava ja Miro Lopperi
Kesto:15min.

23:30-23:40
Jouko Hölttä ja norsunluinen hanuri
Tekijät: Tuomas Kokko
Kesto: 9min.

23:40-
AKUSTINEN OPEN STAGE

Festivaali pidettiin Mustikkamaan kesäteatterissa pe 13.6.20014

suomeksi