Ylioppilasteatteri etsii uusia jäseniä!

Ylioppilasteatteri on vuonna 1926 perustettu ammattijohtoinen harrastajateatteri, jolla on yli 200 jäsentä. Ylioppilasteatteri toimii aktiivisena uuden teatterin näyttämönä keskellä Helsinkiä. Tuotamme vuosittain 4-5 produktiota studiossamme, sekä produktion kesäteatterillamme Mustikkamaalla. Teatteriamme johtavat YT:n taiteelliset vastaavat Anni ja Hannes Mikkelsson.

Ylioppilasteatteriin valitaan jälleen uusia jäseniä elokuussa 2017 järjestettävillä kolmivaiheisilla valintakokeilla. Haemme joukkoomme näyttelijöitä, lavastajia, puvustajia, muusikoita, tuottajia, valo-, ääni-, ja videosuunnittelijoita, sekä kirjoittaja-dramaturgeja. Taiteellisen toiminnan lisäksi jäsenillä on velvollisuus pitää huolta teatterin toiminnasta, joten kaipaamme joukkoomme yhteisöllisyydestä kiinnostuneita aktiivisia, luovia ja työtä pelkäämättömiä ihmisiä.

Koska jäseniltämme ei peritä jäsenmaksua, on teatterissamme työpalvelukäytäntö, mikä tarkoittaa jokaiselta jäseneltä kuukausittaista kahta tuntia yleishyödyllistä työtä talon eteen. Työ vaihtelee lippujen myymisestä vessojen siivoamiseen. Jokaisen jäsenen on myös osallistuttava vuosittain kaksiin talkoisiin. Ylioppilasteatteri tarjoaa jäsenilleen monipuolista koulutusta ja laajat mahdollisuudet toteuttaa itseään teatterin parissa.

Ylioppilasteatterin uudet jäsenet sitoutuvat syysproduktioon aikavälillä 28.8.2017 - 31.1.2018. Syysproduktion ohjaa teatterimme toinen taiteellinen vastaava Hannes Mikkelsson. Huomioithan, että näinä aikoina sinulla ei voi olla aikatauluesteitä arki-iltoina ja viikonloppuina päästäksesi Ylioppilasteatterin jäseneksi. Ylioppilasteatteri on yhteisö, joka antaa paljon - ja vaatii paljon. Pääsykokeiden kautta voit päästä mukaan värikkääseen joukkoomme. N-Y-T- YT!

Valintakokeisiin voi osallistua näyttelijänä tai taiteellisena suunnittelijana.

TAITEELLISEN SUUNNITTELUN KOKEET
24.8. - 27.8.2017
(valosuunnittelu, lavastus, puvustus, äänisuunnittelu, videotaide, tuottaminen, musiikki, kirjoittaja-dramaturgia)

Aloitus torstaina 24.8. klo 17.50. Emme voi ottaa myöhästyneitä mukaan valintakokeisiin. Kokeet järjestetään Ylioppilasteatterin studiolla.

Ilmoittaudu valintakokeisiin täällä. Tuo mukanasi tuore passikuva itsestäsi, ja valmiiksi täytetty kyselylomake. Ilmoittautuminen kokeisiin sulkeutuu keskiviikkona 23.8. klo 18.00. Jos haet muusikkona, ota oma instrumenttisi mukaan.

NÄYTTELIJÄKOKEET
25.8. - 27.8.2017

Aloitus perjantaina 25.8.klo 17.50. Emme voi ottaa myöhästyneitä mukaan valintakokeisiin. Kokeet kestävät mainittuina päivinä myöhään iltaan asti, varaa kokeille koko viikonloppu. Kokeet järjestetään Ylioppilasteatterin studiolla.

Ilmoittaudu valintakokeisiin täällä. Tuo mukanasi tuore passikuva itsestäsi, ja valmiiksi täytetty kyselylomake. Ilmoittautuminen kokeisiin sulkeutuu keskiviikkona 23.8. klo 18.00.

Näyttelijöiden ennakkotehtävä perjantaille:

1. Valitse sanoma- tai aikakauslehdestä teksti, joka kiinnostaa, ärsyttää tai innostaa sinua. Muokkaa tekstistä lyhyt kokonaisuus, jonka kesto on ääneen luettuna enintään 30 sekuntia. Opettele muokkaamasi teksti.

2. Etsi sinua kiinnostava kuva ja valmista sen pohjalta lyhyt liikesarja. Kesto esitettynä enintään 30 sekuntia.

Valmistelemaasi tekstiä ja liikesarjaa käytetään materiaalina valintakoetilanteessa työskentelyyn.

Valintakoepäivien välissä tehdään välikarsintaa.

VALINTAKOEPAIKKA
Ylioppilasteatterin studio
Aleksanterinkatu 23, Kolmen sepän aukio
(Suomalaisen kirjakaupan vierestä rautaportista, portaat ylös asti)

suomeksi